Spring naar content

Marieke Wenting

Leef lichter, langer, gezonder & gelukkiger met een gezonde leefstijl die bij je past!

 

Ik ben Marieke Wenting. Ik ben leefstijlcoach en runningtherapeut. Ik heb mijn eigen praktijk: Stappen in Leefstijl. Ik werk in de gemeente Utrecht en in de gemeente West Betuwe.

Ik woon in Utrecht, samen met Sander, onze twee kinderen en onze twee honden. Ik houd van hardlopen, van wandelen en ik lees ook graag een boek op de bank. Ik vind het ook gezellig om er samen op uit te gaan en lekker samen te eten.

Voordat ik startte met mijn eigen praktijk, heb ik ruim 25 jaar in de gezondheidszorg gewerkt. Eerst als verpleegkundige. En na mijn studie Gezondheidswetenschappen had ik verschillende beleids- en managementfuncties. Maar tijdens een drukke periode besloot ik het roer om te gooien. Tijdens een heerlijk weekendje weg met vrienden liep ik uren in het bos en merkte ik hoe fijn ik dat vond. Het lopen zelf, het buiten zijn, de rust en de stilte. Die persoonlijke ervaring van wat leefstijl kan betekenen, dat bleef hangen. Dáár wilde ik mee verder. En nog voordat we thuis waren, schreef ik me in voor de cursus runningtherapie en voor de opleiding tot leefstijlcoach. En dat was een schot in de roos!

Sinds 2021 heb ik mijn eigen praktijk als leefstijlcoach. Ik begeleid mensen op weg naar een gezondere leefstijl, op de manier die bij hun past en die ook op de lange termijn is vol te houden. De begeleiding kan op verschillende manieren plaatsvinden. Een groot deel van mijn tijd begeleid ik mensen die meedoen met een 2-jarig leefstijlprogramma: de GLI. GLI betekent gecombineerde leefstijlinterventie. De GLI heeft als doel om gezonder te gaan leven en een gezonder gewicht te bereiken.

Er zijn verschillende GLI’s. Ik bied er twee aan: CooL en BeweegKuur. Het mooie is dat deze programma’s volledig worden vergoed door de zorgverzekeraar. Je hebt wel een verwijzing nodig van je huisarts. Bij de GLI is een deel van de begeleiding in een groep en een deel is individueel. Ik begeleid mensen ook individueel op hun weg naar een gezondere leefstijl. Dit kan soms vergoed worden via het bedrijf waar je werkt, via de bedrijfsarts en soms gedeeltelijk door je aanvullende zorgverzekering.

Een gezonde leefstijl wil niet zeggen dat je nooit meer taart mag eten of nooit meer een glas wijn mag drinken. Genieten hoort ook bij een gezonde leefstijl. Het gaat bij een gezonde leefstijl om een gezonde balans. Ik gun iedereen die gezonde balans!

Wil jij daar meer over weten of wil je mijn hulp om die balans te bereiken? Neem dan contact met me op.

Samenwerkingspartners: Fysioteam ARTDiëtistenpraktijk Eet &  Leef  / Frisse Blik coaching

Agenda

Deze coach geeft nog geen agenda items.

Marieke Wenting werkt op de volgende locaties

J.F. Kennedylaan 1

J.F. Kennedylaan, 1, Geldermalsen, Gelderland, 4191 MZ

Koningin Wilhelminalaan 8 (kamer 318)

Koningin Wilhelminalaan, 8, Utrecht, Utrecht, 3526 KS